Tilsyn på Solhverv
Pædagogisk tilsyn
Ifølge friskolelovens § 9 skal skolens forældre føre tilsyn med skolen. Det gøres dels ved at deltage i skolens arrangementer som skole-hjem-samtaler, forældremøder, forældredage osv., og dels ved at forældrene vælger en ekstern tilsynsførende, som ikke må have direkte tilknytning til skolen. Denne tilsynsførende skal føre tilsyn med at undervisningen står mål med, hvad der sker i folkeskolen.
9. Tilsynet med en fri grundskoles almindelige virksomhed, herunder med at skolen giver en undervisning, som står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, påhviler forældrene til børn i skolen (forældrekredsen). Forældrekredsen træffer selv beslutning om, på hvilken måde tilsynet skal udøves.
Stk. 4. Den tilsynsførende afgiver hvert år en erklæring til forældrekredsen og skolens bestyrelse om elevernes standpunkt i de fag, der er nævnt i stk. 2. Skønner den tilsynsførende, at standpunktet ikke står mål med, hvad der almindeligvis opnås i folkeskolen, fastsættes en frist på mindst 3 måneder til forbedring af forholdene. Finder den tilsynsførende stadig undervisningen mangelfuld, indberettes det efter høring af forældrekredsen og skolens bestyrelse til kommunalbestyrelserne i elevernes bopælskommuner.
På Solhverv Privatskole har bestyrelsen valgt tilsynsførende Klaus Lundsgaard fra skoleåret 2020/21 fra ministeriets tilsynsliste. Klaus Lundsgaard er skoleleder på Hjørring Privatskole.
Uddrag fra Tilsynserklæringen 2024-25
Tilsynets sammenfatning
“Solhverv Privatskole er kendetegnet ved en anerkendende tilgang til eleverne og en tydelig indsats for at sikre, at alle elever får optimale betingelser for at deltage aktivt i skolens fællesskab. Skolen prioriterer at skabe et inkluderende læringsmiljø, hvor især de yngste elever introduceres til en bred vifte af faglige og æstetiske indtryk. Gennem arbejdet med forskellige udtryksformer opfordres eleverne til at udforske og værdsætte mangfoldigheden i måder at tænke og kommunikere på. Dette styrker deres åbenhed, nysgerrighed og evne til at se verden fra flere perspektiver.
Undervisningen er gennemgående præget af et højt fagligt niveau og tilrettelægges med stor professionalisme af engagerede og kompetente lærere og pædagoger. Det er tydeligt, at personalet oplever gode rammer og vilkår, som gør dem i stand til at udføre deres pædagogiske og didaktiske arbejde effektivt og med høj kvalitet. Undervisningen er målrettet og struktureret og planlægges med udgangspunkt i faglige mål samt elevernes individuelle forudsætninger og potentialer.
Skolen gør brug af både analoge og digitale læringsformer og inddrager varierede undervisnings-, arbejds- og organisationsformer. Lærerne udviser naturlig autoritet og mestrer en tydelig og tryg klasserumsledelse, hvilket har stor betydning for elevernes læring og trivsel. De fremstår som fagligt stærke og pædagogisk reflekterede og udviser stor dedikation i deres virke.
Der stilles klare og realistiske forventninger til elevernes faglige, personlige og sociale udvikling. Skolen differentierer undervisningen og tilpasser de faglige krav, så alle elever udfordres på et passende niveau. Der er en tydelig opmærksomhed på, at undervisningen skal tilpasses den enkelte elevs behov, og skolen har afsat de nødvendige ressourcer for at sikre, at alle elever får det bedst mulige udbytte – både fagligt og personligt.
Eleverne på Solhverv Privatskole er kendetegnet ved et højt engagement og en udtalt lyst til at lære og udvikle sig. Dette kommer tydeligt til udtryk i deres deltagelse i undervisningen og deres aktive bidrag til både individuelle og fælles læringsaktiviteter. Læringsmiljøet er præget af en positiv, respektfuld og tillidsfuld omgangstone mellem elever og lærere samt eleverne imellem.
Sammenfattende lever undervisningen på Solhverv Privatskole fuldt ud op til – og overgår ofte – de krav og forventninger, der gælder for folkeskolen. Skolen formår at skabe en undervisning, der både udfordrer fagligt og understøtter elevernes personlige udvikling, hvilket giver dem et solidt fundament for deres videre skolegang og fremtidige liv.”
Klaus Lundsgaard
Samlet tilsynserklæring for skoleåret 2024/25 kan ses her.
Samlet tilsynserklæring for skoleåret 2023/24 kan ses her.
Samlet tilsynserklæring for skoleåret 2022/23 kan ses her.
Samlet tilsynserklæring for skoleåret 2021/22 kan ses her.
Samlet tilsynserklæring for skoleåret 2020/21 kan ses her.
I perioden 2017-2020 havde Solhverv selvevaluering. Skema kan ses her.
Solhverv havde fra 2014-2016 Jens Lykke som tilsynsførende. Tilsynsrapporterne kan ses her: 2014/15 og 2015/16.